Energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

De energiekosten zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Bijna iedere inwoner merkt dat direct of indirect. Als u moet rondkomen van een laag inkomen, is dat een groot probleem. Daarom heeft de Rijksoverheid besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag van 800 euro krijgen.

Heeft u de energietoeslag al aangevraagd? Dan krijgt u de energietoeslag binnen 6 weken op uw rekening.

 

Aanvragen

 

Krijgt u een bijstandsuitkering?

Had u op 1 maart 2022 recht op een bijstandsuitkering? Dan heeft u de energietoeslag ontvangen. Het maakt niet uit met wie u een huishouden deelt. U hoeft de energietoeslag niet terug te betalen. De vergoeding is een gift. 


Gebruikt u de Grebbepas?

Klik hieronder op de knop, log in en vul uw gegevens in.

Energietoeslag aanvragen


Wilt u geen Grebbepas?

Wilt u liever geen Grebbepas? Ga dan naar Gezondverzekerd.nl om te zien of u recht heeft op de energietoeslag en om hem meteen aan te vragen.


Is uw vermogen te hoog?

Heeft u geen recht op de Grebbepas omdat uw vermogen te hoog is? Ga dan naar Gezondverzekerd.nl om te zien of u recht heeft op de energietoeslag en om hem meteen aan te vragen.


Hoeveel is 150% van het wettelijk minimum inkomen?

Het bedrag hangt af van uw leeftijd, leefsituatie en inkomen. Heeft u een partner of thuiswonenden kinderen ouder dan 21 jaar? Dan kijken we naar het inkomen dat u samen heeft. In onderstaande tabel ziet u per situatie de maximale netto inkomensbedragen per maand.

Leeftijd Leefsituatie 150%
21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd Alleenstaand of alleenstaand ouder/verzorger €1.570,10
21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd Gehuwd of samenwonend €2.243,00
Pensioengerechtigde leeftijd Alleenstaand €1.746,59
Pensioengerechtigde leeftijd Gehuwd of samenwonend €2.366,01

Bent u student?

Bent u jonger dan 30 jaar en heeft u recht op studiefinanciering? Dan heeft u geen recht op de energietoeslag. Een uitzondering hierop zijn studenten die een zelfstandige woonruimte hebben. Studenten met een zelfstandige woonruimte kunnen op Gezondverzekerd.nl zien of ze recht hebben op de energietoeslag en deze direct aanvragen.


Wilt u energie besparen?

Wilt u energie besparen maar weet u niet goed hoe? Kijk dan eens voor tips op geldfit.nl/energie


Heeft u betalingsproblemen?

Kunt u nu uw energierekening al niet meer betalen of heeft u al schulden? Neem dan contact op met het Budgetloket. Zij kunnen u helpen om uw financiën weer onder controle te krijgen. Zij zijn bereikbaar via (0318) 53 88 30 of via e-mail budgetloket@veenendaal.nl.